Denne side er under udfasning. Find opdateret vejledning på ibog.dk

Særligt for elever og kursister med læsevanskeligheder

I alle iBøger® kan elever/kursister vælge mellem at få vist indholdet i en standardvisning eller ‘Nemlæs’-visning 1 og 2. Vi tilbyder p.t. to forskellige Nemlæs-visninger, da der kan være individuelle forskelle på, hvad der gør læsningen nemmere.

Nemlæs 1 er en visning af teksten på gul baggrund, hvor teksten er blå og træder tydeligere frem, fordi der er valgt en større skrifttype og en øget afstand mellem ordene. Kontrastforholdet mellem den blå og den gule farve er valgt ud fra anbefalinger fra British Dyslexia Association, som fraråder at man bruger sort tekst på hvid baggrund, da kontrasten bliver for stor. Billederne er i Nemlæs 1-visningen tonet ned og bliver først vist tydeligt ved mouse-over, da det er vigtigt at undgå at flytte fokus fra teksten under læsningen.

NemLæs 2 har ligesom Nemlæs 1 en større skrift med øget linieafstand og en mindre kontrast mellem tekst og baggrund. Baggrunden er råhvid og teksten grå. Her er dog valgt en skrifttype med ‘fødder’, som for nogle letter fastholdelsen af blikket på læselinien.

Nemlæs henvender sig særligt til elever/kursister med læsevanskeligheder, men kan benyttes af alle.

Hvis I har kommentarer eller forslag til Nemlæs, hører vi meget gerne fra jer.

Eksempler

                      Standard                              NemLæs 1                                     NemLæs 2