Nyheder

Temabog om Paris - la grande ville

Paris – la grande ville er en ny slags temabog, hvor den litterære analyse kombineres med opgaver, der træner eleven i de nye krav til den mundtlige og skriftlige eksamen. I udgivelsen skildres storbyen (Paris) fra forskellige vinkler fra forelskelsen til det underjordiske stress. Bogen har en bred vifte af kommunikative og kreative opgaver, og et afsnit med forslag til studieturens franskfaglige indhold.

Udgivelsen indeholder 15 originaltekster samt tekster indtalt af en franskmand.

Temabog om eventyr

Les contes de fées à nouveau er en ny temabog om eventyr.

Udgivelsen indeholder både ældre og nyere eventyr samt eventyrgenren i reklamer og billedserier. Hvert kapitel eller tekst kan læses uafhængigt af hinanden og er krydret med forskellige kommunikative og skriftlige opgaver, der træner eleven i den nye skriftlige eksamensform.

Under Til Pluslærere er der forslag til virtuel undervisning.

Af Cathrine Kronborg Leth

iBog® lescontes.systime.dk

Les contes de fées à nouveau – Franske eventyr

på vej

Andet til faget

Af Maria Hassing

iBog®: bonjour.systime.dk
Bog: Fås også som trykt bog

Materialet har en stærk rød tråd i historien om en ung 21-årig kvindelig udvekslingsstuderende, der rejser et år til Lyon. Eleverne får indsigt i adskillige kommunikationssituationer, og kulturmødet er i centrum.

Læs meresystimeNyt

Lærebogen vidner om stor kærlighed til faget såvel som faglig og didaktisk indsigt."

★★★★☆☆
Gymnasieskolen, 2019

Tak til Maria Hassing for en indbydende og inspirerende udgivelse – den vil jeg ikke tøve med at anbefale til mine kolleger, der står over for at skulle anskaffe et nyt begyndersystem."
FranskNYT, 2019

Af Anna Andersen og Hardy Andersen

iBog®: atoilagrammaire.systime.dk

En grammatik med fokus på de kommunikative og anvendelsesorienterede aspekter. Grammatikken indeholder desuden et kapitel om brug af gambitter samt et kapitel om forskellige typer sproghandlinger.

Læs mere om udgivelsen på ► shop.systime.dk

Af Vibeke Gade og Françoise Arndt

iBog® debut-2.systime.dk

Début 2 udbygger ordforråd samt den kommunikative og sproglige kompetence. Mange af temaerne fra Début 1 genoptages og udbygges samtidig med nye temaer tilføjes som kunst, design, poesi, højtider og frankofone områder. Alle tekster er indtalt af franskmænd.

Af Vibeke Gade

iBog®: franskbogen.systime.dk
Bog: Fås også som trykt bog

Franskbogen gennemgik i sommeren 2016 en stor revision. Udgivelsen har fokus på sproglig produktion og kommunikative færdigheder. Desuden, ligner flere af de opgaver, der er i udgivelsen, de typer opgaver, eleverne vil møde til skriftlig eksamen i 3.g.

Læs mere på ► shop.systime.dk

Af Anne Bjerre og Paul Klitnæs

iBog®: fritfransk.systime.dk

Frit Fransk har fokus på den kommunikative kompetence og træner et anvendelsesorienteret fransk med sit fokus på et enkelt, alment ordforråd.

Læs mere om udgivelsen på ► shop.systime.dk

"Layoutet er i det store hele overskueligt, og bogen indeholder et væld af fantasifulde øvelser til støtte for sproglæringen."
"Frit fransk er skrevet af erfarne sprogfolk og bygger på en fint udtænkt idé med fokus på verber, grammatik og tale."

★★★★★☆
Gymnasieskolen april, 2019

Af Vibeke Gade

iBog®: debut1.systime.dk
Bog Fås også som trykt bog

Début 1 præsenterer kommunikative hverdagssituationer og opbygger et centralt ordforråd og en elementær samtalekompetence på fransk.

I forbindelse med reformen har forfatteren udvidet materialet med forløb bestående af 7 lektioner til introduktion af faget i grundforløbet.

Læs mere om udgivelsen på ► shop.systime.dk

Fagpakke

Dit digitale franskfag – 9 iBøger®

Fagpakken til fransk er del af en samlet fagpakke til fransk, tysk, spansk og italiensk med i alt 25 iBøger®

Se fagpakken til fransk

Se alle udgivelser til fransk på shop.systime.dk.