Testmaterialet til AP består af:
Screeningen er beregnet til brug ved starten af AP-forløbet, som følges op af en midtvejstest og en sluttest. Screeningen gør det muligt at følge en progression i elevernes arbejde med almen sprogforståelse samt påvise resultater af deres faglige udbytte.
Screeningen er opbygget sådan, at læreren selv sammenstykker den test, som eleverne får. Det vil bl.a. sige, at læreren selv vælger, om midtvejs- og sluttesten skal være med eller uden opgaver til stilistik og hvilke latinopgaver, der skal indgå i disse. Desuden er det også valgfrit, om læreren vil have testen i sproghistorie med i sluttesten. På den måde er det muligt for læreren at målrette sine tests i forhold til de emner, klassen har arbejdet med.
I screeningen bliver de danske grammatikbetegnelser anvendt, og i midtvejstesten og sluttesten bliver de latinske benyttet. Begrundelsen er, at mange elever ikke kender de latinske betegnelser, inden de præsenteres for dem i almen sprogforståelse.
Fordi almen sprogforståelse får en medtællende karakter, er der udarbejdet 2 sæt spørgsmål til sluttesten. Det betyder, at den enkelte lærer kan sammensætte sluttests, der er forskellige år for år, ved at kombinere frit mellem opgaver fra de to sæt.
Screeningen tester indledningsvis elevernes kendskab til:
Midtvejstesten tester elevernes kendskab til tre hovedområder, dvs.:
Grammatikdelen indeholder tests i:
Stilistikdelen indeholder tests i:
Latindelen indeholder tests i:
Deruover findes der tre midtvejstests til latin med forskellig sværhedsgrad.
Sluttesten tester ligesom midtvejstesten elevernes kendskab til fire hovedområder, dvs.:
Læreren kan vælge mellem forskellige muligheder i sin sammensætning af de tre hovedområder i sluttesten.
Grammatikdelen indeholder tests der i:
Stilistik- og kommunikationsopgaverne tester i:
Sproghistorie inkl. norsk og svensk
Latindelen har tests af forskellig sværhedsgrad, der afhænger af to faktorer:
Test