Fem talenter giver Systime et kreativt pust

I efteråret 18 flytter fem talenter ind på Systimes kontor. I 12 uger er de en fast del af huset. Her arbejder de på at oplyse stx-lærerne om iBøgernes didaktiske fordele.

Fem frække fif til digital læsning

Om du læser i papirbog eller en iBog, så er en aktiv tilgang afgørende. Her får du fem fif, der fremmer digital læsning

Digital didatik til tiden

På vores ny website kan du få inspiration til digital undervisning i dit fag. Lige når det passer dig.

Skipper afmønstrer efter næsten 40 år

Vores allesammens Mikkel og en af Danmarks modigste forlæggere siger farvel efter næsten 40 år i front for Systime – det undervisningsforlag han selv var med til at grundlægge i 1980. Han efterlader et forlag toptunet til en ...

Systime-forfattere bag prisvindende iBog®

For ottende år i træk vinder dygtige forfattere hos Systime en pris for et undervisningsmateriale af særlig høj kvalitet.

Ny fælles læringsplatform ser dagens lys

Fire store undervisningsforlag er gået sammen om en fælles platform til digitale undervisningsmaterialer til ungdomsuddannelserne. Vi har talt med Anders Hassing, der er direktør for et af platformens forlag. Han kalder den nye ...

Digital læsning kan fremme læring

En aktiv tilgang til læsning er lige så vigtig, når elever læser digitale tekster, som når de læser tekster på papir. Og her har digitale tekster en klar fordel, fordi værktøjer til en aktiv læsning kan integreres direkte i ...

Når tavlen er visket ren

Kender du det, at komme tilbage efter ferie, og så har dine elever glemt halvdelen eller mere af det, de lærte inden ferie?

iBøger® er også fremover tilladt til eksamen

Rammerne for elevernes brug af læremidler til sommerens eksamen ligger nu klar. Og digitale lærebøger som iBøger er fortsat tilladte efter den nye bekendtgørelse.

Data mindsker drop-out

På Aarhus HF og VUC er fraværet på HF faldet fem procent, siden skolen begyndte at bruge data til at understøtte elevernes fastholdelse. Det betyder, at flere kursister gennemfører deres uddannelse.

Data driller ikke

Data giver et objektivt indspark og flytter fordomme, når vi skal træffe beslutninger. Data dur, når vores hjerner driller.

iBøger® er tilladt til eksamen

Rammerne for elevernes brug af læremidler til sommerens eksamen ligger nu klar. Og digitale lærebøger som iBøger er fortsat tilladte efter den nye bekendtgørelse.

Samarbejde er vejen til bedre bøger

På Systime foregår en stor del af forfatternes, redaktørenes og projektledernes arbejde i en åben proces, hvor kommende brugere inviteres til at byde ind med gode idéer.

Nøglen til fremtiden er bevægelse

Siden midt 80’erne er der hvert 10. år sket et teknologisk skred, der har haft gennemgribende indflydelse på samfundet: Computeren, internettet, smartphonen.

Sig din mening – i alle iBøger®

På hver side i vores udgivelser finder du knappen ‘Sig din mening’. Den er der rigtig mange, der benytter. Faktisk får vi 10.000 beskeder hvert år gennem ‘Sig din mening’.

Screening – gratis workshop

I foråret 2018 afholder vi gratis workshops om Screening. Her kan du få tips til at komme godt i gang med Systimes screeningsværktøj og udnytte mulighederne.

Nu kan du bladre i iBøger® ved at swipe

Med en enkelt finger kan du nemt bladre i iBøger®.

Flugten til Europa – fri adgang i 2018

Flugten til Europa er et forsøg på at oplyse og skabe klarhed om "flygtningekrisen", som har været genstand for stor politisk debat. – Der er fri adgang til udgivelsen i hele 2018.

60 talentelever på besøg hos Systime

I denne uge havde vi fornøjelsen af at samarbejde med en gruppe skarpe elever fra 30 forskellige klasser på Aarhus Handelsgymnasium.

Julegaven til alle vore brugere

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår deler vi Steen Hildebrandts lille essay "Verdensmålene - vor største mulighed og udfordring".

iBøger® har fået nye, dynamiske forsider

Da Systime lancerede iBogen i foråret 2010, lignede dens forside en papirbog. I 2017 er det snarere omvendt.

Screening sikrer en god skolestart

Screening identificerer hurtigt elever med læse- og staveproblemer, og gør det let at differentiere undervisningen fra begyndelsen.

Deltag i seminar om suggestive learning

Sæt kryds i kalenderen den 5. december og tilmeld dig vores miniseminar.

Hjælp os og vind 10.000,-

Sidste år hjalp I os med at finde ordet 'bookle'. Nu har vi brug for jeres hjælp igen. Deltag i konkurrencen om 10.000,- til fx klassens studietur eller studentervogn.

Systime udnævner to nye direktører

For at imødegå en stigende interesse for forlagets digitale processer, iBog® og iBibliotek®, har Systime udnævnt to nye direktører.

Åbent hus: Matematik og naturvidenskab

Torsdag den 26. oktober kan du komme på forlaget og blive opdateret om de seneste udgivelser indenfor matematik og de naturvidenskabelige fag, når forfatterne bag udgivelserne kommer og fortæller om de enkelte udgivelser.

Systime har Europas bedste iBøger®

For syvende år i træk høster Systime priser for Europas bedste undervisningsmaterialer.

Bliv opdateret på dit fag til Åbent Hus

I næste uge slår Systime dørene op til tre Åbent Hus dage med hver sit faglige fokus. Du kan møde forfatterne til reformklare udgivelser indenfor dansk og historie, sprog, screening og samfundsfag. Vel mødt!

iBøger® er stadig tilladt til eksamen

Undervisningsministeren besluttede i sidste uge, at internettet fremover ikke er tilladt som fagligt hjælpemiddel til eksamen. Men det får ingen betydning for iBøger®. Eleverne kan fortsat benytte e- og iBøger® til eksamen.

Få en guidet videotur til MinKonto

Hvordan skaber du overblik over dine iBøger® på MinKonto? Denne korte video giver dig overblikket og viser hvordan, du kan søge i og på tværs af udgivelser.

Åbent Hus i nyt format - ses 14.9

I mere end et år har Systime åbnet dørene til en hyggelig sammenkomst, hvor de seneste udgivelser er blevet præsenteret. Nu er vi klar til at fortsætte i en mere strømlinet udgave.

Nu kan du tælle sider i en iBog®

Ny funktion giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange siders stof, der er på en iBogsside eller i et helt kapitel. iSider kan sammenlignes med sider i andre typer materialer.

Studerende arbejder med Big Data

DTU studerende har undersøgt data fra Systimes iBibliotek®. De har kigget på elevernes studieadfærd, og hvordan den påvirker elevernes præstation. Og lektier betyder noget.

Hvem byggede Aarhus?

Ny bog er netop udkommet i anledning af Aarhus som europæisk kulturhovedstad 2017 – en bog om byens udvikling fra vikingetid til nutid.

Digital dannelse

Digital dannelse står højt på dagsordenen på mange skoler. Systimes iBibliotek® kan være en vigtig brik i den samlede indsats.

Data og screening på gymnasiet

I hvilket omfang anvender gymnasierne i dag data til at fremme læring, vejledning og feedback, og hvordan kan Systimes Screening understøtte dette?

Karrierelæring er livslæring

Karrierekompetencer er meget mere end at vælge effektivt, hurtigt og rigtigt. Det fortæller Caroline Vogelius Wiener, projektleder for "Karrierefokus – i og efter gymnasiet".

Bliv inspireret til åbent hus den 4. maj

Systime er klar med endnu et spændende åbent hus-arrangement. Kom og lyt, lad dig inspirere og nyd et glas vin imens.

Kom til åbent hus torsdag den 6. april

En gang om måneden åbner forlaget sine døre til en hyggelig og uformel sammenkomst, hvor nogle af de senest udkomne titler bliver præsenteret.

Systimes Innovation Hack

Ideerne stod bogstavelig talt i kø på Systimes hackathons i Aarhus og København i sidste uge. Her deltog 200 elever, lærere og studerende i en intensiv og struktureret udviklingsproces.

Nyt magasin om gymnasiereformen 2017

Et nyt magasin stiller skarpt på reformen, dens mål og konsekvenser for undervisningen på de gymnasiale uddannelser.

Lad dig inspirere til åbent hus

Systime er klar med endnu et spændende åbent hus-arrangement. Kom og lyt, lad dig inspirere og nyd et glas vin imens.

Systimes udviklere i stort samarbejde

Systime tror på samarbejde og åben dialog. Det gælder både, når det handler om brugerne af vores iBøger®, og når det vedrører teknikken bag.

Making education awesome - Bett 2017

Systime Solutions deltager på BETT i London 2017. Vi glæder os til at møde en masse spændende mennesker og fortælle om alle de fordele og muligheder, som vores platform SinglePub tilbyder. BETT’s motto er ”Making education ...

iBiblioteket udvider læringspotentialet

Lærere og elever på Aarhus Katedralskole har fået adgang til et omfangsrigt materiale af mere end 325 interaktive lærebøger. Det giver lærerne frihed til at afprøve andre materialer end dem, de normalt ville vælge

Med et helt bibliotek i rygsækken...

Digitale kompetencer er en grundingrediens i den nye gymnasiereform. Mange gymnasier som for eksempel Aarhus Katedralskole arbejder allerede med fuldt digitale undervisningsmaterialer.

Har du prøvet at 'Bookle'?

Systimes konkurrence om et ord for søgning i iBøger®/iBibliotek® blev vundet af 2.Y fra Middelfart Gymnasium, som foreslog ordet 'Bookle'.

Lad dig inspirere til åbent hus

Systime åbner dørene til et spændende foredrag og debat om digitalt læremiddeldesign v. Jens Jørgen Hansen.

Unge gymnasieelever blev fejret på CBS

Hvordan løses én eller flere af udfordringerne for den danske velfærdsstat? Det var spørgsmål i årets DM i nationaløkonomi. En konkurrence som i alt 1.500 hhx-elever har arbejdet med til siden efterårsferien.

Vi mangler nye kommunikationsnormer

Gamle sociale dyder som nærvær og god tone er under pres og kalder på en ny orden. Det mener professor Hans Siggaard Jensen.

Systime åbent hus-arrangement

Bliv inspireret til åbent hus

Systime er klar med endnu et spændende åbent hus-arrangement. Kom og lyt, lad dig inspirere og nyd et glas vin imens.

Vi bor grønt

I otte måneder har vi boet i et hus bygget efter tidens mest energibesparende principper. Og det kan mærkes på vores grønne regnskab.

Europas bedste undervisningsmateriale

Forfatteren Preben Brock Jacobsen vandt sølv med udgivelsen ‘Kristendomskritik i medierne’ ved kåringen af Europas bedste undervisningsmateriale.

Reform: De unge skal dannes digitalt

En af grundingredienserne i den nye reform er digitalisering. For de unge skal være klædt på til at tage styringen i den digitale fremtid, det mener undervisningsminister Ellen Trane Nørby.

Efteruddannelse for forfattere

Fredag 7.10. og lørdag 8.10. inviterede Systime forfattere og redaktører til efteruddannelse, dialog og et strejf af forkælelse i Restaurant Sonnesgade 11.

Hjælp til læsevanskeligheder

I anledning af international ordblindeuge sætter vi fokus på udgivelser og funktionaliteter i iBøger®, der retter sig særligt mod ordblinde eller unge med læsevanskeligheder.

Velkommen til nye it-udviklere

Her til morgen sagde vi velkommen til to nye medarbejdere i udviklingsafdelingen.

Lad dig inspirere til Systime åbent hus

Systime er klar med endnu et spændende åbent hus-arrangement. Kom og lyt, lad dig inspirere og nyd et glas vin imens.

Opfølgende materiale til Screening

Når du som vejleder eller lærer har testet dine elever og kursister, hvordan kan du så efterfølgende tage hånd om forskellige problemområder?

Solutions samarbejder i Nordatlanten

Fra mandag til torsdag i uge 37 var Systime Solutions’ udsendte i Reykjavik for at afvikle en workshop for forlag fra hele Nordatlanten.

Workshops i Berlin

Der var stor interesse for Trine Østergaards tre workshops i Berlin i går. Emnet var iBogens fordele som læremiddel for sprogindlæring.

Åbningsfest i Sonnesgade 11

Efter at have boet i fem måneder på en byggeplads står Systimes nye hus på Sonnesgade 11 i Aarhus nu klar.

Systime-forfatter holdt oplæg i Wien

Forfatter Dorthe Enger er netop hjemvendt fra EFTRE's konference i Wien, hvor religionslærere fra hele Europa var samlet.

Unge, søvn og læring

En god nats søvn har overordentlig stor betydning for de unges læring. Men de unges biologisk ur tikker ikke i takt med resten af samfundets. Og hvad gør man så?

USA: Tema om præsidentvalget

Den amerikanske valgkamp er godt igang, men hvad er det, der er på spil? Hvilke emner diskuteres? Vi har bedt forfatterne bag nogle af Systimes USA-udgivelser give deres bud på temaforløb ifm valget og valgkampen.

Bysociologi - på Dansk Arkitektur Center

Mads Strarup, en af forfatterne bag Bysociologi, er blandt oplægsholderne på kursus på Dansk Arkitektur Center i efteråret

”Jeg holder mere af teenagere nu”

På Egå Ungdoms-Højskole havde lærerne i mange år problemer med elever, der sad og sov de første timer af dagen. Men så rykkede de mødetiden til klokken 10, og alting ændrede sig.

Sene mødetider giver bedre læring

Teenagere er biologisk set ikke klar til at stå op klokken syv om morgenen og modtage undervisning klokken otte. Det fremgår blandt andet af amerikanske og hollandske studier.

Fokus på almen voksenuddannelse

AVU-kursister er udfordrede på deres læsekompetencer. Til forskel fra andre ungdomsuddannelser er AVU-studerende voksne mennesker. Og det skal lærebøgerne naturligvis afspejle

Kom til åbent hus den 1/9-16 kl. 15

Systime er klar med endnu et spændende åbent hus arrangement. Kom og lyt, lad dig inspirere og nyd et glas vin imens.

Systimes iBøger® er grønne

iBøger® belaster miljøet betydeligt mindre end papirbøger. Det viser et nyt bachelorprojekt.

4 Systime-titler shortlisted til årets BELMA

Systime indstillede i foråret 4 titler til årets BELMA. Nu har vi fået svar fra den første evalueringsrunde.

Vi besøgte årets Vingsted konference

Årets Vingsted konference for avu-undervisere er netop afholdt, og vi deltog med en stand.

Nye kurser målrettet avu-undervisning

Undervisning på avu lykkes bl.a. med brug af anvendelsesorienteret læring, fordi den virker motiverende for kursisterne.

Kender du iBogens brødkrummesti?

Brødkrummen viser vejen til den side i iBogen, du befinder dig på.

Få adgang til alle iBøger® med iBiblioteket – se videoen

Med Systimes iBibliotek får I adgang til alle iBøger®

Fra bandekonflikt til kursus

Videoklip om bandekonflikter i Mellemamerika indgår i elevernes sprogproduktion på spansk. Suzan Desezar, vinder af Undervisningsmiddelprisen i 2016, er kursusleder og har fokus på videoklip som udgangspunkt for elevernes ...

Sådan får du overblik over en iBog®

Du kan klikke på indholdsfortegnelsen på en hvilken som helst iBog®. Det vil give dig overblik over strukturen og indholdet i iBogen, som man kender det fra en papirbog.

Systime er kørt i stilling til ny reform

Den nye reform byder på spændende tiltag. Blandt andet styrket faglighed, færre studieretninger og ikke mindst øget digitalisering. Forlaget vil være klar med udgivelser, der matcher.

Vidste du, at man kan søge på tværs af iBøger®?

Du kan søge på tværs af iBøger®. Det giver et koncentrat af kvalitetskilder målrettet de gymnasiale uddannelser.

Gæt dagens eksamen?

Her på forlaget har vi hele tiden et øje på, hvilke iBøger eleverne arbejder med lige nu og her.

Mød forfatterne til åbent hus den 2/6-16 kl. 15

Systime er klar med endnu et spændende åbent hus arrangement. Kom og lyt, lad dig inspirere og nyd et glas vin imens.

Kerneværdier ved Systime Kurser

Kursusledere og kursusredaktører er med til at udvikle Systime Kurser. Et kursus fra Systime skal matche lærernes behov for efteruddannelse og have et indhold, der kan bruges direkte i undervisningen.

Vidste du, at iBogsmenuen kan slås til og fra?

iBogsmenuen giver overblik, men bruger du den ikke, kan du skjule den.

Trykstart på Kirkeby-bog

Den engelske udgave af Per Kirkeby. Paintings 1978-1989 blev tirsdag sendt til tryk på Narayana Press, og vi var med.

Netværksmøde for gymnasier med engelsksprogede studieretninger

Ti handelsgymnasier med engelsksprogede studieretninger mødtes til netværksmøde.

Hvad vil du helst have? Bland-selv-slik eller en standard slikpose fra Fakta?

Tre elever fra Aarhus Katedralskole har arbejdet med Systimes iBibliotek i et eksamens projekt

Interaktive opgaver i iBøger® – se dine tidligere besvarelser

Hvis du besvarer en interaktiv opgave flere gange, kan du nu sammenholde dit seneste resultat med resultatet af dine tidligere besvarelser.

Et nyt dannelsesideal

Rasmus Willigs bog "Afvæbnet kritik" er ugens mest omtalte i danske medier. Skydeskiven for kritik vender indad, og dannelsesidealet er, at vi skal lære at finde os i noget mere. Den tese fremførte han på Systimes konference ...

Mød forfatterne til Åbent Hus

Endnu et spændende Åbent Hus arrangement er på trapperne

Systime registrerer 4 titler til årets BELMA

Systime har for nyligt registreret fire udgivelser til årets “Best European Learning Material Award”, som uddeles i forbindelse med Frankfurt Book Fair d. 19. oktober.

EEPG-møde

Sonnesgade 11 danner disse dage ramme om EEPGs årlige møde for sine medlemmer

Internettet er vores løsning

I denne uge fejres internettet gennem Internet Week Denmark. Systime havde derfor i går inviteret til en event om nettets betydning for forlaget. Det blev en velbesøgt eftermiddag med et meget veloplagt publikum.

Kom og fejre Internettet med os på tirsdag

Internet Week er en årlig festival, som består af over 90 events. En af dem står Systime Solutions for.

Systime på farten

I den seneste tid har vi været meget omkring for at præsentere vores iBlibliotek

Konference med fokus på dansk som andetsprog

Fredag den 29. april afholdt Københavns VUC konferencen ‘Sådan styrker vi ordforrådet hos tosprogede kursister’. Systime deltog med en stand, hvor vi bl.a. præsenterede vores nye udgivelse til dansk som andetsprog på avu, ...

Idræt & læring

Kursus til idrætslærere i DGI-huset i Aarhus i går

Byg læringsforløb til elever og kursister

Med forløbsbyggeren bliver underviseren læringsarkitekten, som kan sammensætte skræddersyede læringsforløb til sine elever og kursister.

3.g på virksomhedsbesøg

Her til formiddag havde vi besøg af en 3.g fra Tradium i Randers. De sad det meste af formiddagen og arbejdede med en case om prisfastsættelse og prisstrategi for Systimes digitale udgivelser. HHX afdelingen på Tradium har ...

Nye kollegaer

Systime er det kommunikerende forlag. Vi har meget at formidle, og derfor sagde vi her til morgen velkommen til to nye medarbejdere på kommunikationsholdet: Lei Frisdahl og Ann Kathrine Purup

Åbent Hus bliver ny tradition

I går fejrede vi fem engagerede forfattere og deres udgivelser. Den fremmødte flok af undervisere og andre interesserede fik til gengæld fem veloplagte oplæg om forfatternes seneste udgivelser.

Vi fejrer nye udgivelser

Torsdag den 14/4-16 kl. 15.00-17.00 fejrer vi følgende udgivelser: MAT eux teknisk, Organisation, Informationsteknologi B til EUX Merkantil, Erhvervsøkonomi til EUD Opgavesamling og Tekstarbejde på tværs. Forfatterne fortæller ...

Årets konference i Aarhus og København

Omkring 350 undervisere fra blandt andet ungdomsuddannelserne, seminarerne og studievalg deltog på Systimes årlige konference i Musikhuset i Aarhus og på den Sorte Diamant i København.

Vi er kommet forrygende fra start

Champagne fra morgenstunden sørgede for, at vi fik en festlig start på vores nye adresse i Sonnesgade 11.

Videobaseret iBog® vinder årets undervisningsmiddelpris

En la Pandilla somos Familia iBog® løber med undervisningsmiddelprisen 2016.

It, didaktik og læring

Systime er i dag til pædagogisk dag i Viften i Rødovre med 150 lærere fra Vestegnen Hf & Vuc. Emnet er it, didaktik og læring, og dagen veksler mellem workshops og oplæg.

Engelsklærerforeningens årskursus – gymnasiet & hf 2016

Hvert år mødes engelskundervisere fra hele landet for at høre om seneste nyt i faget – I år var ingen undtagelse!

Systime leverer iBøger® til læger og sygeplejersker i Malaysia

Siden 2009 har elever og lærere i den danske gymnasieskole nydt godt af Systimes iBøger®. Det gør de stadig; men siden efteråret 2015 har også læger og sygeplejersker i Malaysia anvendt iBøger® i deres efteruddannelse inden for ...

Glædelig abens år – Mød os til kinesisk nytår i Musikhuset Aarhus

Det er abens år, og det fejrer foreningen Danmark-Kina med et brag af en fest i Musikhuset Aarhus.

Engelsklærere fik sneak peek på Systimes forløbsbygger

Onsdag var en gruppe engelsklærere på besøg på Systime for at komme med input og ideer til nuværende og kommende iBøger® til faget.

Systime Kurser bruger alle sanser på Aros

"Food Hall" er restauranten på ARoS. Og første programpunkt på fagkurset "Livretter - et spørgsmål om madkultur?" var at se, lugte, smage og opleve en frokost. Menuen var sammensat ud fra principper om lokale råvarer, ...

iBøger® på vej til internationale studieretninger på hhx

Undervisere og ledere fra ti af landets handelsgymnasier mødtes i onsdags på Systime til et samarbejdsmøde om, hvordan man laver de bedste engelsksprogede undervisningsmaterialer.