Tankerne om ondskab bliver flere og flere

I kan godt gøre plads til et ondskabsforløb til næste år: Temabogen til filosofi Tanker om ondskab gør fremskridt. Vi har udkast til alle kapitler på plads og begynder at redigere, rette til og finpudse.

Vi forventer at have både iBog® og trykt bog klar til dig og dine elever i starten af efteråret.

Tag allerede nu et kig på kapitlet om Hannah Arendt.

I arbejdet med bogen er det vigtigt for os, at eleverne skal kunne bruge teorierne til at forstå sig selv og deres omverden. Vi forsøger at lade den tilgang være styrende for den måde vi skriver introduktioner til teorierne, og for hvilke pointer vi fremhæver og hvilke arbejdsspørgsmål vi stiller. Det er med andre ord vores hensigt at skrive en bog, som elever vil opleve vedkommende, relevant og engagerende.

Denne tilgang kommer også til udtryk i, at vi tilbyder perspektiverende opgaver til alle kapitler, hvor de filosofiske teorier bringes i anvendelse på konkrete problemstillinger eller kulturprodukter.

Med Tanker om ondskab kan filosofiundervisningen således komme omkring problemstillinger som klimaforandringer, flygtninge, terror, racisme, homofobi og dronekrig, man vil kunne illustrere pointer med klip fra Løvernes Konge, Chaplins Moderne Tider og dokumentaren Naturens Uorden, og man vil kunne lave filosofiske analyser af klassiske digte af John Donne, William Blake og Voltaire.

Bogen vil indeholde forløbsforslag med vejledninger til at sætte udvalgte kapitler i spil med hinanden, og der vil være et afsnit med detaljerede henvisninger til videre perspektiverende materiale som eksempelvis Dostojevskij, Primo Levi, Lars von Trier, Roy Andersson og Ingvar Cronhammar.

Forfattere: Uffe Hansen og Maline Gehrt-Bendixen
Redaktører: Mads Rangvid og Torben Benoni


Vis alle nyheder