Virksomhedsøkonomi til EUX – et forsøgsfag

Flere skoler med merkantilt EUX er stødt på udfordringen med at skabe en naturlig bro og sammenhæng mellem grundfag på C-niveau på grundforløbet og fag på B-niveau på EUX-studieåret. Det gælder fx erhvervsøkonomi C på grundforløb 2, der fortsætter med virksomhedsøkonomi B på studieåret.

Flere skoler deltager i et forsøgs- og udviklingsprojekt, hvor undervisningen i begge fag betragtes som et samlet forløb og varetages af en gennemgående lærer på såvel grundforløb og studieår.

Systime stiller materiale til rådighed til forsøgsfaget, nemlig Virksomhedsøkonomi til EUD/EUX, der er frit tilgængelig i Systimes iBibliotek®. Materialet, der dækker grundforløbet og dermed C-niveauet, er til klar til at tage i brug allerede ved skolestart. Naturligvis er såvel læreplan for erhvervsøkonomi C og virksomhedsøkonomi B til EUX merkantil afsættet for udviklingsarbejdet. Vær opmærksom på, at de første 14 kapitler kan ses som fuldt dækkende for erhvervsøkonomi C.

I udviklingsfasen har undervisere fra forskellige uddannelsesinstitutioner med merkantil EUX deltaget som konsulenter:

  • Malene Rasmussen fra Aalborg Handelsskole
  • Ask Gulbech Jensen fra Aarhus Business College
  • Lars Skovgaard Metzsch fra Tietgen Business
  • Anne Kryger fra Tietgen Business
  • Janeke Bøgetoft Helgeby fra Tietgen Business

Lars Rye samler trådene og er redaktør.

I løbet af skoleåret 18/19 vil materialet efter vanlig facon finde sin form på baggrund med inputs fra brugerne, og undervejs vil materialet til studieåret tage sin form.


Vis alle nyheder