Finansminister for en dag

Dine elever får nu mulighed for at prøve kræfter med den samfundsøkonomiske styrepind i brætspillet Finansminister.

Mange undervisere leger nok med tanken om at designe et brætspil i forbindelse med deres undervisning. Men det er de færreste, som har energi og vedholdenhed til at udvikle et spil og oven i købet få andre undervisere til at teste det på deres elever. Det er let at kreere materiale, som man selv kan anvende med sine elever. Det er straks sværere at designe fx et spil, som er tilpas intuitivt, til at andre kan gå til det.

Det har Line Bjerre Kristensen haft held til at gøre. Med brætspillet Finansminister har Line skabt et utraditionelt brætspil til brug i samfundsfagsundervisningen. Eleverne spiller i grupper, og diskuterer samfundsøkonomiske problemstillinger. Læreren er overdommer og holder gang i spillet, men ellers er det tænkt som en måde hvor også stille eksistenser kan komme til orde og jonglere med drilske fagbegreber.

Det virkelighedsnære kommer i spil i form af case-kort - nogle gange åbner der sig dramatiske scenarier. Virksomhedsskatterne stiger 20%, Brexit udløser en told på 12%til og fra Storbritannien og topskatten forsvinder.


Vis alle nyheder