Ny udgivelse om arabisk filosofi på vej

Nu kan arabisk filosofi ganske snart komme på skemaet i danske gymnasier og uddannelsessteder. I januar udkommer Arabisk filosofi – en introduktion, den første pædagogiske gennemgang af dette fascinerende emne på dansk.

Mange taler om at ”vi fik det hele fra araberne i middelalderen”, mens andre vil benægte dette og insistere på en stærk og uafhængig, vestlig tradition for filosofi, teologi og videnskab. Sandheden ligger et sted imellem. Store tænkere i middelalderen – muslimer, kristne og jøder – skrev banebrydende værker på arabisk, som skulle få stor betydning også i vesten, og som stadig er fascinerende læsning i dag.

Emnet kan nemt virke stort og svært at gå til, men nu foreligger der altså ganske snart en indføring på dansk – med letlæselig og overskuelig gennemgang af de arabiske filosoffers tanker og ideer i ni kapitler.

Arabisk filosofi indeholder bl.a. otte uddrag af originale tekster, som forfatterne selv har oversat fra arabisk, og som derfor nu for første gang kan læses på dansk.

Tag allerede nu et kig i kapitlet om Politisk filosofi, med introduktionstekster og oversættelser af tekstuddrag fra de arabiske filosoffers værker.

Udgivelsen er målrettet undervisningen i filosofi på ungdomsuddannelserne, men henvender sig til alle, der beskæftiger sig med filosofi- og idéhistorie.

Den udkommer som iBog® og trykt bog i januar 2020, og du kan følge udgivelsen på arabiskfilosofi.systime.dk.


Vis alle nyheder