Ny temabog om Klimaforandringer til samfundsfag

Nu kan du gå på opdagelse i Ole Hedegaard Jensens nye bog om klimaforandringer. Bogen ser på klimaforandringerne som et politisk, økonomisk og socialt problem.

Bogen egner sig til et temaforløb i samfundsfag på A- eller B-niveau. Hele bogen kan læses i løbet af cirka 10-12 undervisningsmoduler á 90 minutter. Forløbet kan være lidt længere eller lidt kortere afhængigt af hvor mange af bogens forskellige arbejdsopgaver, man vil bruge, og afhængigt af omfanget af supplerende tekster og andet materiale. Man kan selvfølgelig også bruge bogen i forbindelse med tværfaglige forløb om klimaforandringer.

Med Klimaforandringer får du redskaber til at analysere klimapolitik som et politikområde. Undervejs inddrages teoretikere som Hartmut Rosa og Ulrich Beck samt relevante modeller som fx Eastons model og Molins model. Det gør det let at koble emnet til det øvrige kernestof i faget.

Undervejs kommer bogen ind på emner som FridaysForFuture, Trumps holdning til global opvarmning, klimaloven, omsættelige CO2-kvoter og accelerationssamfundet – alt sammen noget der bidrager til at forstå klimapolitikken – både politisk, økonomisk og sociologisk.


Vis alle nyheder