Vil du med til Paris?

Ny temaudgivelse om Paris på trapperne til fransk. Brug den i undervisningen allerede nu.

Paris – la grande ville er en ny slags temabog om storbyens historiske rigdom, skønhed, menneskemylder, fællesskab, ensomhed og stress. Materialet i bogen er nøje udvalgt i et forsøg på at styrke elevernes kendskab til fransk kultur, historie, samfundsforhold og litteratur, og der arbejdes med tekster af forskellige genrer fra 1800-tallet og frem til i dag.

Udgivelsen har syv kapitler med en introduktion, der åbner for emnelæsningen og giver eleverne lyst til at udforske storbyen og mere specifikt Paris. Der er derudover fire kapitler med forskellige aspekter ved storbyen: Paris historique, J’adore Paris, L’aliénation et la solitude og Paris souterrain.

Udgivelsen søger at stimulere elevernes kendskab og interesse i litteratur, kultur, historie og samfundsforhold med træning af den skriftlige og mundtlige sprogfærdighed. En del af bogens tekster er desuden indtalt af en franskmand, så eleverne vil kunne lytte til teksterne og også til supplerende diktater og lytteøvelser. De nye eksamensgenrer med delprøve 1 og 2 samt den nye mundtlige eksamen med spørgsmål er også indtænkt i materialets opgaver, som både dækker begynder- og fortsætterniveauer.

Bogen har desuden en bred vifte af kommunikative og kreative opgaver, der stimulerer elevernes lyst til at udvikle sproget. Til hvert kapitel vil der også være opgaver med billeder, ligesom der vil være introduktioner og opgaver til film og kortfilm, der omhandler emnet.

Eleverne grammatiske kompetencer styrkes med opgaver, der knytter sig naturligt til de enkelte tekster. For at eleverne har grammatikken lige ved hånden, består bogen også af en grammatik med korte og præcise præsentationer af en bred vifte af grammatiske emner. iBogen giver eleverne mulighed for let at finde det grammatiske emne via links i opgavebeskrivelserne. Grammatikken vil både kunne bruges som introduktion til et nyt grammatisk emne og som repetition.

Mange studierejser går til Paris, og her kan bogen både bruges både som optakt til studieturen men også som idékatalog til faglige aktiviteter på og efter studieturen. Kapitel 7 har forskellige opgaver til studieturen klar til at udlevere til klassen.

God fornøjelse!

Mange hilsner

Maria Hassing
Forfatter


Vis alle nyheder