Med iBiblioteket på rundrejse i Nordatlanten

Nordatlanten har aldrig været mere hot. Ikke kun stiger temperaturen bekymrende, også geopolitisk er området et brændpunkt. Derfor er det vigtigere end nogensinde at kende til vores fællesskab, vores fælles historie. Det mener rektor for Gribskov Gymnasium, Kristoffer Høy Sidenius. Han er en af initiativtagerne bag en ny nordatlantisk studieretning med Systimes iBibliotek som læringsplatform.

Aldrig i nyere tid har Nordatlanten fyldt så meget i medierne, som netop nu. Stormagterne kæmper om områdets gunst, og interessen blev kun yderligere forstærket, da en vis herre i september sidste år forsøgte at købe Grønland.

Ifølge rektor på Gribskov Gymnasium, Kristoffer Høy Sidenius, er det vigtigt, at også de unge retter blikket mod nord.

“Det er vigtigt, at vi får engageret de unge i Nordatlanten. Vi må ikke glemme vores stærke kulturfællesskab og vores fælles historie”, siger han.

Derfor var han også straks med på idéen, da rektor for det grønlandske gymnasium GUX Sisimiut, Poul V.B. Jensen, i 2014 luftede idéen om at oprette en særlig studieretning med Nordatlanten som omdrejningspunkt.

Sammen med gymnasier i Island og på Færøerne etablerede de den nye studieretning, den såkaldt Nordatlantiske Gymnasieklasse eller i daglig tale NGK med elever fra Grønland, Island, Færøerne og Danmark. I løbet af gymnasietiden skal de opholde sig i alle fire lande: 1. g tilbringer de i Danmark, 2. g i henholdsvis Island og på Færøerne, for til sidst i 3. g at afslutte uddannelsen i Grønland, hvor de får deres studenterhue.

Læs artiklen i sin fulde længde

Med iBiblioteket på rundrejse i Nordatlanten


Vis alle nyheder