Fem forlag lancerer fælles iBibliotek® til ungdomsuddannelser

Fra august 2020 kan lærere, elever og kursister på landets ungdomsuddannelser streame mere end 500 iBøger® fra fem markante uddannelsesforlag.

Fri adgang til iBøger® fra en række forlag under coronakrisen er blevet modtaget særdeles positivt på ungdomsuddannelserne.

Derfor ser vi frem til fra sommeren 2020 at tilbyde uddannelsesinstitutioner permanent abonnement. iBibliotek® vil indeholde iBøger® til de gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelserne og almen voksenuddannelse udgivet af Dansklærerforeningens Forlag, Forlaget Columbus, Gyldendal, Nucleus og Systime.

“Med iBibliotek® samler vi iBøger® fra flere forlag ét sted. Det giver elever og lærere en unik mulighed at have et samlet digitalt bibliotek på computeren, hvor de kan søge dybt og på tværs af en masse relevante udgivelser målrettet ungdomsuddannelserne”, udtaler adm. direktør Birte Ravn Østergaard, Systime.

iBibliotek® bygger på den velkendte platform til iBøger®, MinKonto, som Systime har drevet og udviklet i mere end 10 år. Med samarbejdet gør de fem forlag det nemmere at kombinere iBøger® på tværs af forlag i undervisningen. Samtidig udnytter forlagene deres ressourcer bedre og sætter nye standarder for digitalt undervisningsmateriale til ungdomsuddannelserne. 

“Vi er allerede i gang med at se på, hvordan vi kan videreudvikle formatet iBog®. Ved at samle idéerne får vi større mulighed for forbedre design, brugervenlighed og funktionaliteter. Udviklingen kommer fortsat til at foregå i tæt samarbejde med forlagenes brugere, da det handler om at skabe de rigtige værktøjer til lærere, elever og kursister”, siger Søren Peter Sørensen, digital direktør for Systime.

Læs mere om iBibliotek® på ibibliotek.dk


Vis alle nyheder