NY 2020 udgave: Litteraturhistorien – på langs og på tværs

Opdatering juni 2020: 3. udgave af 'Litteraturhistorien - på langs og på tværs' er nu kommet på tryk - og klar til brug i undervisningen

Indholdet i 3. udgave af bogen svarer til den nuværende udgave af iBogen (dog uden de videoer og primærtekster, som er unikt indhold for iBøger®).

De væsentligste forbedringer siden 2. udgave af den trykte udgave er:

  • Et nyt og fyldigt kapitel om litteraturen siden år 2000. Kapitlet udpeger centrale tendenser og temaer i den nyeste litteratur og kommer bl.a. omkring emner som Identitet og køn, Klimakrise og økokritik, Fantasi og dystopi, Autofiktion og Sampling, readymades og genrehybrider. Der er eksempler undervejs fra nyeste tids litteratur.

Hele udgivelsen (både på langs-delen og på tværs-delen) er desuden blevet revideret:

  • I på langs-delen er der kommet ekstra forfattere med i den litteraturhistoriske fremstilling, og andre forfatterportrætter er blevet udvidet. Desuden er perspektiveringerne i de enkelte litteraturhistoriske perioder blevet opdaterede. Der er også tilføjet et nyt billede og en lille introduktion til hvert af de litteraturhistoriske kapitler som en ny indgang til perioderne.
  • I på tværs-delen er analyseintroduktionerne og analysemodellerne blevet udvidet, og de enkelte genrekapitler er opdateret med eksempler fra de seneste år.

Vis alle nyheder