Bliv en haj til Excel – og andre sommernyheder

Er dine elever rutinerede i at anvende regneark? Du kan guide dem på vej med 16 spritnye screencasts om alt lige fra grundlæggende funktioner og formatering til frysning og filtrering.

Virksomhedsøkonomi F-C til EUD/EUX – Grundbog til faget Virksomhedsøkonomi på niveau F-C til EUD/EUX.

Forfatter Henrik Højmark har optaget en række instruktive og kortfattede screencasts, der tager eleven ved hånden og med eksempler fra det virksomhedsøkonomiske univers forklarer enkle og mere komplekse funktioner i Excel.

De er lige til at bruge og pege ind i ved arbejdet med de mange Excel-opgaver i Virksomhedsøkonomi F-C til EUD/EUX, men fx også i intro-perioden eller i erhvervsfag, hvor eleverne klædes på med grundlæggende IT-færdigheder.

Tjek oversigten over screencasts i værktøjskassen. Der er en naturlig progression i listen, men de enkelte screencasts kan selvfølgelig også ses enkeltvis. Start med at se: Introduktion til screencasts i Excel og skaf overblik over materialet.

Bemærk, at der i alle screencasts er anvendt en pc med Excel version 2019. Hvis du bruger en anden version af Excel eller en Mac, kan der være forskel på nogle af funktionerne.

Til konceptet knytter sig download af en Excel-projektmappe til screencasts, hvor eleverne selv kan øve sig i de funktioner, som hvert screencast sætter i fokus.

Med Forløbsbyggeren kan underviseren pege ind i elementerne og sammensætte diverse kursusforløb.

I sommerferien er:

  • Opgaver og oversigter blevet opdateret med friske regnskabstal.
  • Nogle af caseopgaverne blevet erstattet af virksomheder, der publicerer danske regnskaber, så eleverne ikke skal tumle med årsrapporter på engelsk. Det gælder fx caseopgave til kapitel 7: Coop amba – Økonomisk effektivitet.
  • Caseopgaverne på kapitelniveau er blevet suppleret med vejledende løsninger – på opfordring fra brugerne.

Vis alle nyheder