Lup på karrierelæring på hhx

Karrierelæring – medium er et iForløb, der giver en hurtig genvej til inddragelsen af karrierelæring i undervisningen og er en forsættelse af iForløbet Karrierelæring – small.

Dette iForløb Karrierelæring – medium bygger på og er inspireret af karrierelæringsmodellen, men er tilpasset, så spørgsmål og øvelser er konkretiserede. Helt kort handler det om, at eleven skal opnå større bevidsthed om, hvilke muligheder og kompetencer fagene åbner op for, og hvad de forskellige muligheder indebærer.

Tidsforbruget på dette nye iForløb spænder mellem 2-6 lektioner. Forløbet åbner op for refleksioner og tanker hos eleverne og rummer øvelser og større cases, der sætter fokus på elevernes egen karriereforståelse samt fagenes relevans i forhold til elevernes videregående karrierevej.

Karrierelæring – medium er en forsættelse af Karrierelæring – small, som også er udviklet til studieområdet.

Senere følger også et iForløb i large-version. De tre iForløb kan bruges enten hver for sig eller som et samlet forløb henover de tre gymnasieår. Small, medium og large henviser naturligvis til omfanget og det tidsforbrug, der skal afsættes. iForløbet peger ind i Hhx-guiden og bringer bl.a. selvevalueringsværktøjer i spil.

iForløbet er udviklet af Maya Christine Madsen Haase, der underviser på Det Blå Gymnasium i Sønderborg.


Vis alle nyheder