DM i matematik: Konkurrence skærper elevernes engagement

Gymnasieelever fra hele landet dyster i de kommende uger i kampen om at blive Danmarks bedste i matematik, statistik og nationaløkonomi. Opløbet til DM i matematik går i gang i dag. Her kæmper 14 hold elever i to dage om den eftertragtede pris. Konkurrenceformen virker motiverende - især for drengene, siger én af initiativtagerne.

1.400 elever har deltaget i konkurrencen om DM i gymnasiematematik. Her til formiddag samles finalisterne på Hotel Scandic, hvor de i coronasikker stil indkvarteres i grupper af max fire på hvert værelse. Otte timer har de til at arbejde med et rådatasæt om danskernes livsstil. Data er indsamlet af Voxmeter. I løbet af dagen skal de unge finalister på baggrund af disse variable fremstille en poster med deres resultater for, hvordan danskerne lever i 2020.

Det er tre undervisere og ildsjæle, der står bag danmarksmesterskaberne i faglige discipliner, der samlet betegnes undervisningskonkurrencer. Foruden DM i matematik findes også DM i nationaløkonomi og statistik.

Maybrit Christensen er den ene af de tre initiativtagere. Hun er til daglig lektor på U/Nord i Lyngby. Tilbage i 2015 havde hun og et par kollegaer bemærket, at pigerne generelt var langt mere interesserede i nationaløkonomi end drengene. Til gengæld præsterede drengene rigtig godt op til eksamen.

“Det fik os i tænkeboksen, og ud af det kom ideen om en landsdækkende konkurrence i nationaløkonomi for elever med A-niveau i enten samfundsfag eller international økonomi,” fortæller hun.

Læs artiklen i sin fulde længde:

DM i matematik: Konkurrence skærper elevernes engagement


Vis alle nyheder