FN's 17 Verdensmål i din undervisning

Videnskabsmænd har længe råbt højt. Politikere, debattører og erhvervsledere taler også med stadigt højere stemmer om mere bevidsthed omkring et ansvarligt og bæredygtigt liv. Og organisationer er begyndt at skrive FN’s 17 Verdensmål ind i deres værdigrundlag. Også på forlaget Systime er grøn omstilling på agendaen.

Skal vi gøre alvor af at omstille til vedvarende energi, stoppe spild af ressourcer og fordele rigdom og rettigheder ligeligt, så kræver det langt mere end store ord. Det kræver gennemgribende strukturelle og kulturelle ændringer. Og vi bør begynde med os selv.

“Verdensmålene er et budskab om og en vej til mere værdighed for alle mennesker på jorden. Skal de blive til virkelighed, skal alle bidrage”, siger Steen Hildebrandt, som er formand for 2030-panelet og forfatter til udgivelsen Verdensmålene – vor største mulighed og udfordring.

Med andre ord skal alle mobiliseres, og ifølge FN’s tidligere generalsekretær Ban-Ki-Moon er det langt hen ad vejen erhvervslivet, der skal drive bæredygtighed frem.

Business is a vital partner in achieving the Sustainable Development Goals. Companies can contribute through their core activities, and we ask companies everywhere to assess their impact, set ambitious goals and communicate transparently about the results.

Ban Ki-moon, tidligere generalsekretær i FN

Også på Systime har vi øjnene rettet mod FN’s 17 Verdensmål. Som undervisningsforlag er vi især dedikerede til mål nr. 4 - Kvalitetsuddannelse.

Hvis du vil arbejde med FN's 17 Verdensmål i dit fag, så har vi udvalgt en række udgivelser, der peger ned i nogle af målene: Læs mere her


Vis alle nyheder