En digital strategi giver ro og retning

Det er en ledelsesopgave at skubbe den enkelte skoles digitale proces i gang: udstikke rammer, afsætte ressourcer og inspirere lærerne til at gøre eleverne digitalt myndige. Professionelle læringsfællesskaber er drivkraften. sysTIMES har talt med Lena Søllingvraa Lindblad, rektor på Randers HF & VUC

Inspiration og strategiske valg er vigtige forudsætninger, når man som skole skal i gang med at sætte en driftsikker digital kurs. Og spørger du rektor på Randers HF & VUC, Lena Søllingvraa Lindblad, så er en tydelig digital strategi en forudsætning, hvis både lærere og elever skal klædes digitalt på til fremtiden.

“Vi kan ikke kæmpe imod udviklingen. It og digitalisering er så stor en del af vores samfund. Hvis vi skal klæde eleverne på til videreuddannelse og arbejdsmarkedet, må vi først og fremmest udvikle underviserne til at være på forkant med fremtidens teknologier og digitale dannelse. En digital strategi er vores rygrad, den vi sætter kurs efter, og den der gør os meget mere fokuserede”, siger hun og peger på, at det vigtigste er at inspirere lærerne til at tænke i ny teknologi og it i undervisningen.

Inspiration

Hvis lærerne skal engageres, involveres i og bakke op om den digitale strategi, skal de inspireres. Og det er ledelsens opgave, mener Lena Søllingvraa Lindblad. For som hun siger, har lærerne i deres travle hverdag ikke tid til at holde sig opdateret om, hvad der sker på det digitale felt. Og derfor sender hun hvert år sine fire uddannelseschefer til BETT i London og til Danmarks læringsfestival for at hente inspiration og være forkant med udviklingen. Den viden, uddannelsescheferne opnår her, videreformidler de til de øvrige lærere.

“Det er vigtigt, at ledelsen holder sig ajour med udviklingen. Det er ledelsen, der skal inspirere og sparre med lærerne, og det er chefernes job at udvælge og sparre på lærernes digitale ideer. Ledelsens begejstring skal forplante sig til lærerne. It er ikke noget, du kan placere ét sted. Det skal bredt ud i organisationen og på alle niveauer”, understreger Lena Søllingvraa Lindblad.

Læs artiklen i sin fulde længe her: En digital strategi giver ro og retning


Vis alle nyheder